Skip to Content
6 nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

6 nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

Nieuw seizoen vanaf morgen elke maandag om 20.35 op VIER

Een vader steekt zijn zoon neer en zegt zich niets meer te herinneren. Of je investeert met drie in een muziekstudio, maar krijgt dan ruzie. Op klaarlichte dag wordt iemand zeven keer beschoten voor de ogen van een bus schoolkinderen. Wat als je zoon zo agressief was dat je hem pas tot rede kan brengen in de rechtbank? Wat doe je als rechter als een vrouw plots haar hele verhaal van partnergeweld wijzigt? Of je moeder heeft geheugenproblemen en iemand heeft haar bankkaart gebruikt ... Met dit en nog zoveel meer worden zes nieuwe en 4 bekende rechters vanaf morgen, maandag 26 augustus, geconfronteerd in het negende seizoen van De Rechtbank.

De Rechters

Bekende rechters Geert Vandaele (politierechtbank Veurne), Ariane Braccio (correctionele rechtbank Tongeren), Lionel Dessart (politierechter Luik) en onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe (Antwerpen) zijn terug op post. En 6 nieuwe gezichten zetten de deuren van hun rechtszaal open: vrederechters Annemie Robijns (Jette), Dieter Vanoutrive (Gent) en Koenraad De Greve (Gent), correctionele rechters Anne Debrule (Luik) en Pieter Jan Steverlinck (Hasselt & Tongeren) en onderzoeksrechter Lionel Kaëns (Charleroi).

  • Karel Van Cauwenberghe is onderzoeksrechter in Antwerpen. Hij is een oude bekende van het programma, maar is dus weer op post dit seizoen. Ontploffende granaten, partnergeweld, bedreiging en steekpartijen komen allemaal aan bod.
  • Lionel Kaëns is onderzoeksrechter in Charleroi en krijgt daar te maken met heel wat uiteenlopende zaken als diefstal, slagen en verwondingen met voorbedachte rade, drugszaken of wapenbezit.
  • Rechter Vanoutrive is plaatsvervangend vrederechter in Gent. Met zijn eeuwig strikje is hij een opvallende verschijning en hij maakt er een erezaak van om zo vaak mogelijk tot een verzoening te komen.
  • Als vrederechter in Jette behandelt rechter Robijns heel wat zaken in de zittingszaal, maar ook op locatie. Ze behandelt ondermeer heel wat zaken rond bewindvoering, waarbij ze iemand kan aanstellen om de belangen te behartigen van iemand die daar niet meer toe in staat is.
  • Annemie Robijns is rechter in het grootste vredegerecht van het land en schakelt vlot tussen Nederlandstalige en Franstalige zaken.
  • Rechter Debrule is correctionele rechter in Luik, en krijgt te maken met drugszaken, slagen en verwondingen, geweld, bedreigingen en inbraak.
  • Politierechter Lionel Dessart in Luik was vorig seizoen al te zien in De Rechtbank, maar zet dus ook dit jaar de deur van de rechtszaal open.
  • Correctionele rechter Steverlinck behandelt in Hasselt en Tongeren onder andere drugszaken en diefstallen.
  • Correctionele rechter Braccio was in het vorige seizoen van De Rechtbank al te zien en krijgt in Tongeren te maken met drugszaken, zaken van huiselijk geweld en schiet- en steekpartijen.
  • Rechter Vandaele was eerder al te zien in het vijfde seizoen van De Rechtbank. Hij is politierechter in Veurne en is streng maar uiteraard rechtvaardig en schuwt de humor niet.

De Rechtbank - vanaf 26 augustus elke maandag om 20.35 op VIER

Niels Pittevils
Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over Play4

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van De Vijver Media (SBS Belgium met de zenders Play4, Play5, Play6, Play7, GoPlay en Woestijnvis) en zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van De Vijver Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be

Play4
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde